Merak ettikleriniz

Eylül 08, 2014

Hayat Kurtaran Püf Noktaları

Yağmurlu bir İstanbul sabahından Günaydın :)



Aralık tatilime daha çok varken bu havalar beni seyahat moduna sokuyor. Bu sabah valiz hazırlama anlarımı düşününce, kullandığım bazı püf noktaları sizlerle paylaşmayı düşündüm ;)



Hepimizin bildiği ama aklına getirmediği bazı ufak püf noktaları hayat kurtarabilir =)

Uçak yolculuğundan başlayalım.. Benim en sevmediğim şey telefonumda birşey izlerken yada müzik idnlerken telefonu elimde tutmak zorunda olmaktır. Uyurum yada kafamı sağa sola çeviririm de kulanlıklar kulağımdan çıkar diye hep bir gerilmişimdir :) henüz hiç uygulamadığım ama çok zekice bulduğum birşey gördüm internette gezinirken =) telefonunuzu bir poşete koyup ön koltuktaki masa kapama noktasına sıkıştırıyorsunuz ve böylece hands free moduna geçebiliyorsunuz =) bende ilk uçak yolculuğumda deneyeceğim ;)





Gelelim valizde kullandığım püf noktalarına!! Tüm bayanların ilgisini çekebilecek birkaç örneğim var =)




Makyaj malzemelerini toparladığınız o ufak çantada hep bir çıkıntı olur ve valizin neresine koyarsanız koyun o çıkıntı bi uyumsuzluk yaratır değil mi =) işte tam bu nedenle bazı ufak düzenlemeler gerekebilir. Mesela fondöten gibi likit makyaj malzemelerinizi, lens kutusuna doldurup makyaj çantanıza o koca fondöten kutusu yerine ufak lens kutusunu atabilirsiniz ;) böylece hem alandan hem şekilden kazanırsınız..




Yine sıkıntılı konulardan biri: takılarımız =) valizi hazırlarken binbir özenle düzenleyip çantaya koyduğumuz kolyeler gidince bi açarız ki karman çorman.. Eee bir de oturup onları açmaya uğraşmalı!! Yada hepsini resimdeki gibi bitmiş bir tuvalet kağıdı rulosuna takıp öyle valize atmalı =)) komik ama işlevsel bir uygulama..


Ruloya takamayacağınız ufak küpeler ve yüzükler içinse, büyüklerimizin kullandığı ilaç kutusunu kullanabilirsiniz ;) hatta gün gün takacaklarınızı da ayırabilirsiniz bu sayede ;)

 

Ve evet, valizin kilit taşı. Ayakkabılarımız. koca koca poşetler yerine ya bez torbalardan kullanacağız ve dönünce hepsini yıkayacağız, yada böyle plastik bonelere koyacağız ayakkabıları ve dönünce atacağız.. Bu ufak boneler hem çok pratik hemde yer kazanmak açısından oldukça kullanışlı...

 
 
Hepinize pratik valizli bol keyifli yaklaşan bir tatil diliyorum :)