Merak ettikleriniz

Ekim 16, 2014

Vizesiz Avrupa



Avrupa, Dünya üzerinde, hem en kolay gezebileceğimiz, hemde yakınlığından dolayı en çok göz ardı edebileceğimiz kıtadır. Hal böyle olunca, bende vizesiz seyahat noktalarımızı yazarken önce Avrupa'dan başlamak istedim ;)


Ukrayna - Moldova - Beyaz Rusya

Karadeniz komşularımızdan olan Ukrayna, vizesiz ve ucuz seyahat rotalarının başında geliyor. Odessa güzel bir liman kenti olduğundan, başkent Kiev ve ucuz uçuş noktası Kharkov'a rakip olacak güzelliktedir. Moldova ve Beyaz Rusya (Belarus) ise gece hayatıyla sizi cezbedebilir.


Sırbistan - Karadağ - Makedonya

Belgrad, Novi Sad, Niş, Karlofça şehirleri Sırbistan'ın başlıca görülebilecek yerlerindendir. Gece eğlenceleri için tavsiyemiz Belgrad :) Deniz-Güneş-Kum 3lüsünü tatmak isteyenler ise rotalarını Karadağ'ın bilinmeyen koylarına ve Makedonya'nın doğa harikası gizli bahçelerine çevirebilir.



Kosova - Arnavutluk

Kosova ve Arnavutluk tarihimizle yakın olan kültürleri nedeniyle görülmesi gereken turistik şehirleri barındırıyor. Bir haftasonunda değerlendirilebilir ;) fazlası için.. hımmm.. biraz düşünelim ;)


Rusya

Fazla söze gerek yok aslında.. Rusya koskocaman bir ülke olarak görebileceğimiz çok fazla seçenek barındırıyor. Hangimiz bir gece yukarıdaki ışıkların altında olmak istemeyiz ki??? Masal diyarı gibi...


Vatikan

Veee tabii ki Vatikan.. Tarihsel dokusu, mistik havası ve gizemli yapılarıyla her zaman populer olan ufak bir mahalle kıvamındaki ülke.. Bende henüz görmedim ama tüm İtalya gibi burası da listemin üst sıralarında...

Eğer sizde benim gibi vizeye verilen paralara çok ama çok üzülüyorsanız, yukarıdaki vizesiz gidilebilecek Avrupa şehirleri ile turunuza başlayabilirsiniz ;))

Ekim 15, 2014

Vizesiz Seyahat :)

Uzuuunn bir aradan sonra tekrar Merhaba,

Geçtiğimiz günlerde kuzenimle yeni seyahat rotaları hakkında konuşurken farkettim ki ben hep vize almam gereken yerlere gitmişim. Vizesiz nerelere gidilir diye düşünürken, hemen araştırmaya koyulup sonuçları da size yazmaya karar verdim :)



Vize almaksızın nerelere gidebiliriz diye incelediğimde Dünya'nın her yerinde böyle seyahat noktaları olduğunu farkettim ve karmaşa yaratmamak için yazımı kıtalarla sınırlamaya karar verdim...

Şimdilik önce Avrupa şehirleriyle başlayalım.. Devamı gelecek merak etmeyin.. Dünya'nın heryeri bizim :) :)