Merak ettikleriniz

Temmuz 27, 2015

Bratislava, Slovakya, Temmuz 2015

Merhaba,

Neredeyse üzerinden 1 yıl geçmesine rağmen bugün hatırlayabildiğim kadarıyla size Bratislava gezimizi anlatacağım. Farkındayım çok çok uzun zaman oldu, fakat gerçekten vakit darlığı bunun için tek açıklamam.. Heyecanla gelmesini beklediğimiz minik kızımız yazılarımı biraz aksattı kabul!!..

2014 Yılbaşı tatilimiz için Viyana'ya gidip çevrede görülecek şehirlere de günü birlik geziler yapmıştık. Bu gezilerin ilki Bratislava'ya idi. Malum Viyana'ya 50 dk mesafede olunca ilk görülecek şehir orası oldu... Çok rahat bir araba yolcuğundan sonar şehre açıkçası ufak çaplı bir şaşkınlık yaşamıştık.. Şehir merkezi fazla düzenli ve fazla modern gelmişti. Tabii bu duygu, arabadan inip geziye yürüyerek devam edip, sonrasında da o tarihi yokuşa gelince ortadan kayboldu.. Merkezdeki metro durağında içtiğimiz o muhteşem sıcak çikolatanın etkisini de unutmamak gerekli tabii..


Biz sadece 1 günü şehirde geçirdiğimiz için (1 gün bu ufak şehir için kesinlikle yeterli), panoramik şehir turu, öğle yemeği, sonrasında Christmas Market keşfi ve Viyana'ya dönüş şeklinde planladık günü..
 
 
 
Şehirde gezerken bize gore ilginç sayılabilecek hareket tasvirli heykeller görebilirsiniz. Bunlar tamamen şehrin dokusuyla ilintili.. Bu heykellere, çok fazla renkli vitrinleri olan hediyelik eşya dükkanları da eşlik ediyor, diğer Avrupa şehirlerine gore daha ucuz sayılabilecek bir şehir olduğundan, vitrinler size içeri davet edebilir :)
 
 
 
Son olarak, gezilecek yerleri listelemek gerekirse, aşağıdaki rotayı takip edebilirsiniz;
  • Old Town
  • Hediyelik Eşyacılar
  • Slovak National Theatre
  • Cumil Heykeli
  • UFO Observation desk
  • St. Michael's Tower and Street
  • St. Martin's Cathedral
  • Bratislava Castle

Benden size son bir tavsiye, bu şehri bahar aylarında yada yaz aylarında gezin! Yoksa bizim gibi, saat başı içeri girip ısınabileceğiniz bir mekan arar durursunuz :(

Şimdiden iyi seyahatler..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder