Merak ettikleriniz

Ağustos 21, 2014

Mevsimsel Rotalar


Seyahat etmek, yeni yerler görmek her mevsimde muhteşem olsa da tatilimizi daha da keyifli hale getirmek bizim elimizde. "Doğru zamanda doğru şehirde olmak yada olamamak" işte tüm meselemiz bu :)

Kabul etmek gerekir ki bazı şehirler belirli aylarda bir başka güzeldir. Yaz aylarında çöl sıcağında yanmak istemeyeceğimiz gibi, kış ayazında da kuzey Avrupa ülkelerinde dişlerimiz takırdasın istemeyiz. İşte tam bu nedenledir ki, bu yazımda, benimde internette üzerine bolca araştırma yapıp sonunda oluşturduğum "Mevsimsel Rotalar"ımı sizlere anlatıyor olacağım.


Yılın başından başlayacak olursak, Ocak ve Şubat ayları, çeşitli ülkelerde değişen tarihlerde olsa da okulların yarıyıl tatilinde olduğu dönemi kapsar. Bundan faydalanarak tur şirketlerinin Sömestir kampanyalarından faydalanmak akıllıca olur. Yinede benim gibi kendi turunu organize edenler için de, eğlence ve oyun parklarının olduğu Amerika, Disneyland, yada kayak için İsviçre, Fransa yada İtalya'yı önerebilirim.



1-5 Şubat tarihlerinde Dubai'de ki Alışveriş Festivalini de unutmayalım. Bu festival sırasında oldukça güzel kumaşlar, örtüler, el işi tekstil ürünleriyle birlikte ünlü markaları da oldukça ucuz fiyatta bulabilirsiniz.


Eğer kültürel turlara meraklıysanız da, Arjantin, Avustralya, Belize, Brezilya, Kanada, Şili, Costa Rica, Ecuador, Guatemala, Venezuella, Hindistan, Meksika, Fas, Yeni Zelanda, Filipinler, Güney Afrika'yı tavsiye edebilirim.


Mart ayı içerisinde biz kışı bitirirken, kışa yeni girecek olan ülkeler de değerlendirilebilir. Fransız Rivierası Cote D'Azur, Güney Yarım Küre yada Güney Amerika iyi birer örnek olabilir. Tabii gezi mevsimi yeni başlayan Fas-Tunus-Beyrut 3'lüsü ile Mısır'ı da unutmayalım.




 

Bahar ve yaz ayları için dikkat etmemiz gereken en kritik nokta fiyat artışıdır. Genelde tatillerimizi sıcak aylara planlama alışkanlığımız nedeniyle, fiyatlar genelde yüksek olur. Dolayısıyla, birkaç şehri bir arada gezebileceğiniz turlar uygun olabilir.


8 gecelik İtalya Bella turları (Roma-Floransa-Venedik), 8 gecelik Budapeşte-Viyana-Prag, 8 gecelik Benelux (Belçika-Hollanda-Lüxemburg-Fransa ve Almanya) ve İspanya-Endülüs (Malaga-Granada-Cordoba ve Sevilla) turlarını önerebilirim.




Yaz aylarında tercihiniz deniz-güneş-kum ise, Mısır-Sharm El Sheikh, Tunus-Hammamet, Fas-Tanca ve Zanzibar, hatta biraz sabır ve 9 saatlik uçuş ile Tayland'daki egzotik adalar PhiPhi, Krabi, KohSamui, Phuket size önerebileceğim yerler olabilir. Buralar benimde listemde ;)

Bu arada, Haziran ayında St. Petersburg'daki Beyaz Gecelerde, yani geceside gündüzü de aydınlık olan zaman diliminde (aklınıza başka bir şey gelmesin :)) tatil yapmayı de seçeneklerimiz arasına alalım :) Şehrin hem gecesinin hem gündüzünün aydınlık olması ilginç olabilir...

Ve tabii ki alışveriş tutkunları için 29 Mayıs-29 Haziran arası Singapur'da ki alışveriş festivali var unutmamamız gereken.


Sonbahar ayları en çok Hindistan'a yakışır. Sıcaklık ve nem azalmış, yaz kalabalığı dağılmış olur. Avrupa soğuğu başlamadan İspanya ve İtalya turları da yine sonbahara uygun olabilir.
 
 

Yılı bitirip, yeni yıla Merhaba demek içinse her ne kadar ben son 2 yıldır Avrupa'yı tercih etsem de, size Avustralya, Brezilya, Kanada, Karayipler, Costa Rica, Ecuador, Guatemala, Hawaii ve Bali gibi sıcak yerleri tavsiye ederim. Yada Dünya'nın merkezine inelim derseniz, Ekvator bölgesi turları da ilginç bir deneyim olabilir.

Tüm yılınızın seyahat neşesinde geçmesi dileğimle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder