Merak ettikleriniz

Ağustos 04, 2014

Valizimin detayları (!)

Merhaba,

Seyahate çıkarken, organizasyonun tamamlanmasından sonra en sevdiğim ve üzerine en çok düşündüğüm, titizlendiğim kısım tabii ki valiz hazırlamak :) normal olarak.. Ee biz kızlar zaten en çok giysilerimize kafa yormaz mıyız?!..

Önce gideceğim şehrin hava durumuna bakıp sonrasında hangi gün ve gece nerelerde olacaksam listeleyip ona göre seçerim giysilerimi. Anahtar noktam, her akşam veya gündüze göre seçerek kıyafet almaktır, tabii ki ekstra 1 takımı  da valize atarım :) içimdeki giysi canavarına yenilmiş olabilirim =)

Seyahatte kıyafet seçerken, en önemli kriter kesinlikle mevsimdir. Tarzımızı da göz önüne alarak, hangi mevsimde seyahat edeceksek ve gideceğimiz ülkenin, şehrin hava durumu o tarihlerde nasıl bir havayı gösteriyorsa onu baz almalıyız..

 
Ben genelde gündüzleri rahat ve spor giysileri tercih ediyorum. Kış gezileri daha çok yürüyüş ve şehir turu içerdiğinden ayakkabılar önemli. Çok fazla ağırlıkla dolaşmak istemeyenlerdenseniz benim gibi o zaman mutlaka postacı stili çapraz bağlı çantaları tercih edin. Bir diğer önemli detaysa üşümemek için sıkı giyineyim derken sıcaktan bunalmanız :) Ben genelde kat kat giyinmeyi seviyorum ki sıcakladığımda üzerimdekileri azaltabileyim.  
 
 
  
 
Kış stilinizin en önemli parçalarından biri tabii ki olmazsa olmaz bereler-atkılar ve eldivenler.. Fotoğraflarımızda görünen detaylar olduğundan, ben genelde kışa renk katacak sıcak tonları tercih ederim.  Valizinizi sıkıştırmamak için tek kaban alıp farklı bere ve atkılarla tarzınızı konuşturabilirsiniz :) 
 
 
 
 
 
İlkbaharda seyahatse hem içimizi ısıtacak kadar keyifli hemde değişken mevsim halleri nedeniyle riskli.. Her zaman temkinli olmakta fayda var.  Hem güneş hem yağmur aklımızın bir köşesinde olmalı. Spor ayakkabılar kurtarıcımız olabilir. Unutmamamız gereken bir diğer detaysa ceketler. Mutlaka hafif ama kurtarıcı ceketler-gömlekler olmalı valizimizde. Tercihim kot gömlek. Her tarz ve stile uyumlu kot gömlekler bence hem çok şık hem çok işlevsel.
 
Geldik hem çok kolay olan hem çok detaylı olan yaz valizimize =) bol renkli ufacık parçalarla valiz hazırlamak tabii ki hem çok keyifli hemde kolay, ama boş valizi gördükçe ekstra parçalar eklemek her zaman bir risk :) özellikle biz bayanlar için. Önemli olan seyahatinizin teması. Bir gezi turuysa rahat flip-floplar, sandaletler, uçuşan elbiseler, şortlar yeterli olabilir, ama tema deniz-güneş-kum 3lüsüyse iş biraz değişir. Plaj stiliniz için ayrı, akşam stiliniz için ayrı düşünmeniz gerekli :)
 
 
 
 
Yazlık kıyafetlerimiz oldukça hafif ve pamuklu olmalı ki yaz sıcağı rahatsız etmesin :) stilinizden vazgeçmemek içinse takı-aksesuar ve güneş gözlükleri faydalı olabilir, tabii değişik tarzdaki şapkaları da unutmamalı.
 
Plaj çantamızda ise yine olmazsa olmazlardan güneş kremlerimiz, gözlüklerimiz ve şapkamız unutulmamalı. Plajda şıklıktan vazgeçmek istemeyenlerdenseniz, sizde benim gibi birkaç çeşit bikini ve gözlük atabilirsiniz çantanıza =)
 
 
Hazır sıcaktan bunalmışken, sonbahar seyahatlerimize başlayıp, özlediğimiz kışlık valizimize geçelim :) Sonbahar da ilk bahar gibi sürprizli ayları barındırır içerisinde.. Bu nedenledir ki yine ceketler, hem açık hem kapalı ayakkabılar işimize yarayabilir.
 
Umarım tüm bu detaylarla sizde benim gibi günler öncesinden keyifle valiz hazırlamaya başlarsınız :) ben heyecandan günler öncesinden valizi çıkarıp içini doldurmaya başlayanlardanım..
 
Hepinize şimdiden eğlenceli hazırlıklar =)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder